Verkenners

Bij de Scouts draait alles om de Scoutingtechnieken. Hier leren we pionieren (contructies maken met houte balken en touw) navigeren (kaart en kompas) en allemaal andere leuke bezigheden.

Ieder jaar worden er een aantal opkomsten ingedeeld met insignes, waarbij de Verkenners van één onderdeel meer te weten kunnen komen. Een aantal thema’s zijn bijvoorbeeld koken, film, knopen, drama enz.

De Scouts werken in patrouilles, waarbij één scout de leider is en één assisent leider is, die ook wel PL en APL worden genoemd. Sommige spelen waar een competitie element in zit strijden de verschillende patrouilles tegen elkaar.

Aan het eind van elk jaar gaan we met de fiets op zomerkamp waar iedere patrouille zijn eigen kampeerterreintje opzet.

Zou je je zaterdagochtend anders willen invullen en kan je tegen een stootje en ben je tussen de 11 en 15 jaar oud, kom dan gerust langs. Je mag 4 keer GRATIS meedraaien. Onze opkomsten zijn iedere Zaterdag van 11.30 tot 13.30 uur in ons clubhuis in De Bilt, op de Kerklaan achter de Michaelkerk. En mocht je eerst wat willen weten? Dat kan. Stuur een e-mail naar: verkenners@benlabre.nl