Opkomsten

Hoe gaat dat nou, zo’n opkomst bij scouting Ben Labre?

Openen en sluiten
Alle speltakken openen en sluiten de opkomsten met de hele speltak bij het gebouw, tenzij anders aangegeven. De manier waarop een opkomst opent/sluit verschilt per speltak. Dit zijn ook de momenten waarop de leiding of het speltakbestuur zaken uitlegt, bespreekt of uitdeelt. 

Aanwezig en afmelden
Het is natuurlijk de bedoeling dat uw kind iedere opkomst aanwezig is. De leiding doet elke week hun uiterste best om een gevarieerd en actief programma voor te bereiden. Kan uw kind een keer niet komen? Bel of mail dan tijdig naar de leiding om dit te laten weten!

Veiligheid voor alles
Spelen in een veilige omgeving is belangrijk bij Scouting. Kinderen en jongeren moeten zich in een uitdagende omgeving kunnen ontwikkelen door het spelen van het Scoutingspel. Ook op het vlak van sociale veiligheid zijn er duidelijke afspraken gemaakt en worden er handvatten geboden. Zo vragen wij van al onze vrijwilligers een Verklaring Omtrent het Gedrag en streven we ernaar dat er binnen ieder leidingteam in ieder geval één iemand met een EHBO-diploma is. Bij opkomsten kan het weleens voorkomen dat kinderen op de grond moeten zitten of een bepaalde activiteit doen waarbij ze vies worden. Draag naast het bij de speltak horende uniform dus kleding die vies magen worden en tegen een stootje kan.

Weekendjes, zomerkamp en trektocht
Kamp en kamperen zijn elementen die bij Scouting horen en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Bij de nadere toelichting van de speltakken valt te lezen dat alle speltakken één of meerdere weekendjes, zomerkamp of trektocht hebben, maar de frequentie hiervan verschilt per speltak. Het kampgeld is bij Ben Labre onderdeel van de contributie. Meer over de contributie vindt je op deze pagina.

Opening van het nieuwe scoutingseizoen in De Bilt