Wat is scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee kinderen en jongeren worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. 

Scouting is in Engeland ontstaan. In het begin van de vorige eeuw had de Engelse officier Lord Baden-Powell een spel voor de jeugd bedacht. Om dat spel te testen werd er in 1908 op Brownsea Island een proefkamp georganiseerd. Dit proefkamp was het begin van Scouting.

Scouting Nederland is de samenwerkingsvereniging van scoutinggroepen in Nederland en is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Als je lid wordt bij Ben Labre, ga je naar wekelijkse opkomsten, kun je mee op kamp en deelnemen aan allerlei lokale, landelijke of internationale evenementen. Onze leden maken niet alleen vrienden voor het leven, maar groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Scoutingactiviteiten zijn veel buiten in de natuur. Andere activiteiten staan in het teken van iets goeds doen voor de samenleving. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontwikkeling zijn belangrijke thema’s binnen Scouting.

De vereniging Scouting Nederland stelt zich het volgende ten doel: “Het bevorderen van het scoutingprogramma in Nederland, om daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan meisjes en jongens, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.”

Tijdens de opkomsten doet uw kind verschillende activiteiten en leert op deze manier allerlei vaardigheden. Om voor een afwisselend aanbod van activiteiten te zorgen wordt er gebruik gemaakt van verschillende activiteitgebieden. Een activiteitgebied is een verzameling van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen. Voorbeelden van activiteitgebieden zijn Uitdagende Scoutingtechnieken, Sport & Spel, Identiteit en Veilig & Gezond. Naarmate de jeugdleden ouder worden, neemt de begeleiding af en de zelfstandigheid toe. Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken (leeftijdsgroepen) waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen.

Scouting Nederland biedt haar (jeugd-)leden, ongeacht culturele achtergrond, afkomst, gender, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 110.000 leden. De jeugdleden en vrijwilligers van Scouting Nederland zijn verdeeld over meer dan 1.100 Scoutinggroepen. 

Koningin Máxima is de beschermvrouwe van Scouting Nederland. Meer informatie over Scouting is te vinden op de website van Scouting Nederland.

Regio

Met scouting Ben Labre maken we bovendien deel uit van Scouting Regio Utrechtse Heuvelrug. Dit is een samenwerkingsverband van 32 Scoutingroepen uit de oostelijke helft van de provincie Utrecht, dus van De Bilt / Bilthoven tot Odijk en van Maartensdijk tot Amersfoort. Naast trainingen voor onze leiding organiseert de regio ook regionale activiteiten voor speltakken zoals de Bever-doe-dag, de Welpendag en de Regionale Scoutingwedstrijden.

Scouting is…

  • Leren samen spelen en samenwerken;
  • Buiten in de natuur bezig zijn;
  • Vernieuwende dingen doen;
  • Steeds meer zelf kunnen en verantwoordelijkheid krijgen;
  • Vies mogen worden;
  • Elke week weer benieuwd wat je gaat doen;
  • Samen plezier hebben!