Het scouting uniform

Als je lid bent van de groep draag je een Scoutingblouse, onze bruin-gele das en een blauwe broek. Je hoeft als lid alleen een ‘kaal’ uniform te kopen. Dit kan bij de Scoutshop, of wellicht is er tweedehands iets verkrijgbaar. Tijdens de installatie krijg je van de vereniging de bruin-gele das en verschillende basis-insignes.  Het uniform zorgt ervoor dat iedereen kan zien dat je een Scout bent, wat voor een Scout en waar je vandaan komt.

Het scouting uniform met bijbehorende insignes van scouting Ben Labre

Kleur blouse

Elke speltak bij Scouting Nederland heeft haar eigen kleur blouse. Zo is bij elke scoutingvereniging de leeftijdsgroep makkelijk te herkennen. Elke vereniging heeft wel een eigen das, bij Ben Labre is deze bruin-geel. Je draagt de das met een dasring. De blouse draag je tijdens het openen en sluiten van een kamp of opkomst, gedurende de opkomsttijden en als je op pad gaat. De (bege)leiding geeft aan wanneer het anders is, bijvoorbeeld als het erg heet is of als we erg vies gaan worden!

Bevers – Rood
Welpen – Groen
Verkenners (ookwel Scouts) – Beige
Rowans (ookwel Explorers) – Brique
Roverscouts – Grijs
Stam – Blauwe polo

Insignes

Het Scoutingspel kent een doorlopende leerlijn, wat inhoudt dat er steeds verder gebouwd wordt op wat je als scout al weet. Zo doe je vaardigheden op die niet zo moeilijk lijken, omdat je dit stapje voor stapje leert. Ongemerkt leer je dus heel erg veel, bijvoorbeeld over creativiteit en de wereld om je heen, of over échte Scoutingvaardigheden als pionieren, cultuur, internationaal, kampvuur stoken en sport & spel. De Scouting insignes zijn hierop gebaseerd, want niet alles wat je leert, hoeft onopgemerkt te gaan. 

Scoutshop

Scouting Nederland heeft een online Scoutshop waar je alles kunt krijgen. Tevens zijn er verspreid door het land een aantal Scoutshops, onder andere in Utrecht en Baarn.