Verkenners

Het leidingteam van de Verkenners verzorgt wekelijks een boeiend en dynamisch programma, dat een mix biedt van avontuur, educatie en recreatie. Of het nu gaat om een bosspel, het bereiden van je eigen maaltijd of het lopen van een tocht, bij de Verkenners is samenwerken belangrijk. Scoutingtechnieken vormen een rode draad in het programma, denk hierbij aan routetechnieken, kamperen, eerste hulp, en het bouwen van pionierobjecten, zoals je eigen keuken! We leren ook hoe verantwoordelijk om te gaan met vuur, zagen en bijlen. Uiteraard wordt het programma afgewisseld met leuke (bos)spelletjes. Tijdens de opkomsten zijn er zowel activiteiten voor de hele groep als activiteiten die je samen met je eigen patrouille uitvoert.

De Verkenners werken namelijk in groepjes, ook wel patrouilles genoemd. Elke patrouille heeft één Verkenner die Patrouille Leider is en een Assistent Patrouille Leider, ook wel PL en APL genoemd. Gedurende het seizoen strijden de patrouilles vaak tegen elkaar tijdens sport- en spelactiviteiten.

De Verkenners hebben jaarlijks verschillende kampeerweekendjes, zowel bij ons gebouw in De Bilt als bij een van de kampeerterreinen van Scouting Nederland. Er zijn verschillende regionale weekendjes met Verkenners van andere scoutinggroepen en we hebben met heel Ben Labre jaarlijks een groepsweekend. Ook gaan de Verkenners zelf op weekendkamp. Als afsluiting van het seizoen gaan de Verkenners aan het begin van de zomervakantie met de fiets op zomerkamp (ergens in Nederland), waar iedere patrouille zijn eigen kampeerterreintje opzet met tenten en een zelfgeknoopte keuken. Hier koken de Verkenners, onder toeziend oog van de leiding, ook voor zichzelf. Gedurende het kamp worden er diverse sport- en spelactiviteiten gedaan en vindt er vaak een bezoekje aan een stad plaats. Het zomerkamp duurt een week en heeft ook altijd een gaaf thema!

Na de Verkenners ga je naar de Rowans.

Doe 4x gratis mee bij de Verkenners!

Leeftijd: 11-15 jaar
Wanneer: Zaterdag 11:30 – 13:30
Contact: verkenners@benlabre.nl
Bij Scouting Nederland worden Verkenners ookwel Scouts genoemd.

Op de fiets naar zomerkamp!
De verkenners fietsen van De Bilt naar het zomerkamp in Zandvoort