Lid worden?

Nu je een beetje hebt gelezen en gezien wat een leuke dingen we bij Ben Labre doen, wil je misschien wel lid worden. Dat begrijpen wij volkomen! Het is eenvoudig om lid te worden van onze vereniging. Om je aan te melden, hoef je slechts een aanvraag te sturen naar secretaris@benlabre.nl voor het aanmeldformulier. Zodra je dit formulier hebt ingevuld, kun je het terugsturen naar secretaris@benlabre.nl, waarna je een bevestiging van je aanmelding ontvangt. Als je lid wordt van Ben Labre, wordt je ook automatisch lid van Scouting Nederland. Als je je wilt uitschrijven bij de groep doe je dit door dit te melden bij de leiding en via een mail naar de secretaris. Pas als de leiding én de secretaris op de hoogte zijn wordt de uitschrijving verwerkt.

“Samen outdoor avonturen voor de jeugd maken en beleven is het leukste dat er is!”

Niet alleen jeugd is welkom bij ons in De Bilt, maar ook als je op zoek bent naar een actieve stam of een gezellige speltak om op vrijdag of zaterdag leiding te geven, ben je bij ons aan het juiste adres. Neem contact op via een van onze mailadressen.

U-pas

Bij onze groep kan de contributie ook betaald worden via de U-pas. Dit is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Bilthoven, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Benieuwd of je in aanmerking komt voor een U-pas? Vul je gegevens in op de aanvraagpagina van U-pas.

Financiële activiteiten

Om de contributie zo laag mogelijk te kunnen houden hebben we af en toe ook de hulp van ouders nodig, denk hierbij aan vervoer bij weekendjes weg, klusdagen op het gebouw of word lid van het bestuur. Ook zijn er per jaar een aantal activiteiten waar wij als groep geld mee ophalen en waarbij alle hulp van ouders welkom is, zo verkopen we in oktober Clubloten, doen we mee aan Rabo ClubSupport, verzamelen we oud papier op de papierwagen in De Bilt en Bilthoven en collecteren we in maart voor Jantje Beton, een organisatie die buitenspelen stimuleert.

Contributie

Bij Ben Labre hanteren we een alles-in-één contributiemodel, wat betekent dat je maandelijks een vast bedrag betaalt en dat de contributie naast de wekelijkse opkomsten óók de kosten dekt voor weekendjes en zomerkamp (voor Welpen en Verkenners, de Bevers hebben minder weekendjes en geen zomerkamp). Een deel van de contributie wordt ook afgestaan aan Scouting Nederland en scoutingregio Utrechtse Heuvelrug, die diverse nationale en regionale activiteiten organiseren. De Rowans en Roverscouts gaan niet op zomerkamp, maar op trektocht. De trektochtbijdrage zit niet in de contributie inbegrepen, maar wordt vaak door de jeugdleden van die speltakken zelf bij elkaar geklust/gefinancierd.

Voor Stamleden is de contributie exclusief programmageld voor de wekelijkse opkomsten en ook zonder bijdrage voor eventuele weekendjes/trektocht.

Naast de contributie dien je zelf een uniform aan te schaffen.

Contributie per 01-01-2024

Hoe is Scouting verzekerd?

Scouting Nederland heeft een collectieve verzekering. Deze kent een dekking voor particulier veroorzaakte schadegevallen en is aanvullend op de eigen aansprakelijkheidsverzekering. Ook heeft Scouting Nederland een ongevallenverzekering. Meer info hierover is te vinden op de website van Scouting Nederland.