Nieuws

Welpen, Verkenners, Rowans & Roverscouts naar Dodenherdenking

De Welpen zijn vandaag naar de nationale kinderherdenking in Madurodam geweest. Hierbij komen duizenden kinderen samen om stil te staan bij het feit dat zij in Nederland in vrijheid leven.

De Verkenners, Rowans & Roverscouts waren aanwezig bij de dodenherdenking bij het gemeentehuis in Bilthoven. Er werd eerst een erehaag gevormd tijdens de stille tocht en na de twee minuten stilte werd geluisterd naar de indrukwekkende speeches die gegeven werden. Tot slot werd het defilé geopend door scouting. Een leerzame ervaring voor onze scouts.

8e plek voor verkenners op RSW

Afgelopen weekend hebben de verkenners van Scoutinggroep Ben Labre mee gedaan met de regionale scoutingwedstrijden (RSW).

Scouts uit regio Utrechtse Heuvelrug deden allerlei activiteiten, zoals tenten opzetten, pionieren en werken met route-technieken, welke met punten werden beoordeeld door een jury. Er deden maar liefst 25 patrouilles mee en de verkenners van Ben Labre hebben een mooie 8 plek behaald! Lijkt het je ook leuk om dit soort avonturen te beleven? Kom dan een keer mee doen. Voor meer info: verkenners@benlabre.nl

Groepsweekend 2024

Afgelopen weekend zijn we met de hele groep op groepsweekend geweest! Op vrijdagmiddag vertrok een deel van de Stam en Groepsraad naar het kampterrein in Baarn, om daar alle tenten op te bouwen. Op zaterdagochtend arriveerden de Bevers, Welpen, Verkenners, Rowans en Roverscouts, om op jacht te gaan naar Minions! Na een dag vol leuke spellen en een echte Minion-maaltijd met blauwe rijst, gingen de Bevers weer naar huis. De rest van de groep zat s’avonds bij een heerlijk kampvuur. Terwijl de kinderen op zondagochtend een actief spel speelden, werd door de leiding alles weer ingepakt en uitgehangen op het gebouw. Het was weer een geslaagd weekend!

Boekenmarkt bij scouting Ben Labre op 5 oktober

Jarenlang heeft scouting Ben Labre in april een rommelmarkt georganiseerd. In 2022 is de organisatie hiermee gestopt. In 2024 komt Ben Labre echter terug met een ‘light’ variant, namelijk de Ben Labre Boekenmarkt! De boekenmarkt zal plaatsvinden op zaterdag 5 oktober 2024. Heeft u boeken liggen die u niet meer leest, lever ze dan bij ons in! Dit kan op zaterdag 9 maart 10:00-13:00, zaterdag 13 april 10:00-13:00, zaterdag 11 mei 10:00-13:00 en zaterdag 8 juni 10:00-13:00.

Klik hier voor meer info over de boekenmarkt.

Ben Labre collecteert voor Jantje Beton

De Welpen, Verkenners en Rowans collecteren in de week van 4 t/m 9 maart weer voor Jantje Beton.

Van maandag 4 t/m vrijdag 9 maart is de week van de Jantje Beton Collecte. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers door heel Nederland langs de deuren om geld op te halen, zodat meer kinderen kunnen spelen. 50% van de opbrengsten gaat naar de clubs (zoals Ben Labre) waar de collectanten zich voor inzetten. Ook Ben Labre doet hier weer aan mee. De opbrengst van de Jantje Betoncollectie is een belangrijke inkomstenbron voor onze scoutingvereniging. We onderhouden van de opbrengst onder andere het gebouw en materialen, zoals tenten.

Het belang van spelen

Spelen is belangrijk, en daarom zeggen wij: stop nooit met spelen. Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling. Tijdens het spelen leren ze belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts een keer per week vrij buiten. Spelen houdt je vrolijk en open tegenover de wereld. 

Voor wie

De welpen, verkenners en de rowans gaan collecteren (de bevers dus niet). De welpen en verkenners doen dit onder begeleiding van een ouder/verzorger. De (bege)leidingteams van de speltakken collecteren niet, maar zijn wel aanwezig in het scoutinggebouw om het ophaal/terug breng moment in goede banen te leiden.

We doen dus een vriendelijk en dringend verzoek aan u als ouder/verzorger van welp of verkenner om samen met uw kind(eren) mee te collecteren. U helpt hiermee onze eigen groep, en vele andere kinderen in Nederland. 

De collecte

U kan zelf met uw kind een avond kiezen in de week van 4 t/m 9 maart, waarop u gaat collecteren. Collecteren kan tussen 18:30-21:00, waarbij de (bege)leiding van de diverse speltakken op het gebouw aanwezig is. Hier kunt u een collectebus en een aantal straten ophalen en vervolgens met uw kind op pad gaan, om vervolgens de collectebus uiterlijk om 21:00 weer terug te brengen, zodat deze s’nachts veilig opgeborgen kunnen worden op een andere locatie dan ons scoutinggebouw. Wij rekenen op ieders aanwezigheid!

Scouting Ben Labre bestaat 93 jaar!

Vandaag precies 93 jaar geleden werd scouting Ben Labre opgericht door pastoor A.P.G. Schaepman en Kees Kersten, onderwijzer van de St. Michaëlschool. Scouting Ben Labre is de oudste scoutinggroep van gemeente De Bilt en al vele decennia een baken van avontuur, vriendschap en persoonlijke groei voor jongeren in de regio De Bilt / Bilthoven. Lees hier meer over onze geschiedenis en ontdek hier hoe je deel kan uitmaken van onze groep!

Verkenner Floris fietst ’s nachts €4000 bij elkaar voor ALS

Update 29-12-2023: 

In de nacht van 22 op 23 december heeft Floris samen met zijn vader 70 km van Bilthoven naar Nijmegen gefietst door de regen. Goed ingepakt en bevoorraad fietsten ze door het donker en zagen ze het licht worden. Na het oversteken van de rivier de Waal bereikten ze het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Floris mocht de cheque van bijna 4000 euro overhandigen aan de 3FM DJ Wijnand. Het interview werd op de radio en TV live uitgezonden. De terugtocht ging met de warme en droge trein, wel verdiend!

17-12-2023: Nachtfietsen voor ALS

Verkenner Floris (11 jaar), fietst 22 december de nacht door van Bilthoven naar het Glazen Huis van 3FM in Nijmegen (80 km). Hij doet dit om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS.

Hij fietst voor Anjo, een betrokken vrijwilliger bij scouting Ben Labre. Anjo haalt alles uit het leven, ondanks het feit dat hij ALS heeft.

Steun de actie van Floris en doneer via https://www.npo3fm.nl/kominactie/acties/nachtfietsen-voor-als

Contributieverhoging per 01-01-2024

We willen je graag informeren over de aanstaande contributieverhoging. De afgelopen jaren zijn de kosten van het draaien van Scouting Ben Labre gestegen door de stijgende prijzen. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om ook de contributie te indexeren. Hierin volgen wij de lijn van Scouting Nederland.

Vanaf 1 januari 2024 zal de contributie voor alle speltakken het volgende bedragen:

Dit bedrag wordt vanaf 1 maart 2024 per kwartaal geïncasseerd vanaf de door jouw aangegeven bankrekening. Mocht je vragen hebben over de bedragen of de betaling van de contributie, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan zowel in persoon bij één van de bestuursleden of via bestuur@benlabre.nl 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Ben Labre

Papierwagen lopers gezocht!

Beste ouders/verzorgers,

Zoals jullie misschien wel weten, verdienen we bij Ben Labre wat bij door maandelijks te helpen bij het ophalen van het oud papier. Twee (18+)personen van Ben Labre staan dan samen achterop één papierwagen en zijn zo de zaterdagochtend in touw totdat de route van die wagen gereden is. 7:45 verzamelen voor het gemeentehuis in Bilthoven, 13:00 (ongeveer) ben je klaar. Een groot deel van deze plekken worden ingevuld door stamleden, die zo wat goedkoper aan de activiteiten van de stam kunnen deelnemen. Maar een deel kan ook worden ingevuld door ouders, die zo kunnen bijdragen aan Ben Labre als gehele groep. Het is best leuk werk, je wordt niet heel vies van oud papier, en echt zwaar is het ook niet. We zorgen er altijd voor dat één persoon van de duo’s het al een keer eerder heeft gedaan, je staat dus altijd met een ervarene op de wagen. We zijn bezig met het vullen van het rooster voor 2024. Lijkt het je leuk om een keer (of wellicht vaker) te helpen? Neem dan contact op met de leiding van uw kind, dan geven zij het door aan Wiebe, die deze klus coördineert.

Succesvolle klusdag!

Afgelopen zaterdag was de eerste klusdag van het seizoen. Er is door verschillende ouders en leden hard gewerkt om ons gebouw in De Bilt weer een stukje duurzamer en leefbaarder te maken. Zo zijn er meerdere radiatoren vervangen, heeft de keuken een opknapbeurt gehad, is er buiten snoeiwerk gedaan en is het houthok weer aangevuld.

Eerste Roverscouts geïnstalleerd

Een primeur bij de Biltse scoutinggroep Ben Labre:  afgelopen zaterdag zijn de roverscouts geïnstalleerd. Hiermee heeft Ben Labre er een nieuwe speltak bij, voor meiden en jongens van 18 – 22 jaar. De nieuwe roverscouts zijn is al meer dan 10 jaar lid van Ben Labre, waar een hechte vriendschap is ontstaan.

Dat is ook waar de Ben Labre-groep voor staat: vriendschap en gezelligheid! Elke week worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals bosspellen, pionieren, speurtochten & hikes, kampvuur maken. Je wordt uitgedaagd om nieuwe dingen uit te proberen en leert spelenderwijs samenwerken. Ook zijn er weekendjes waarbij een nachtje in het eigen gebouw of in een tent gespannen wordt. Elk jaar wordt het seizoen met een zomerkamp afgesloten. Naar mate de leden ouder worden, krijgen ze een steeds grotere rol bij het bedenken van de programma’s en de kampen. Ben je op zoek naar nieuwe vrienden bij een actieve & gezellige club? Bij Ben Labre zijn er speltakken voor bevers (5-7 jaar), welpen (7-11 jaar), verkenners (11-15 jaar) rowans (15-18 jaar) en nu dus ook voor roverscouts (18-21 jaar). Vanaf 18 jaar is het ook mogelijk om leiding te worden of bestuurlijke functies te  vervullen. Voor meer info mail naar roverscouts@benlabre.nl of kijk op www.benlabre.nl 

Rabo lid? Stem op Ben Labre!

Iedereen verdient een club. Het is als een 2e huis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Kortom: verenigingen zijn onmisbaar. Daarom helpt de Rabonank hen graag met kennis, netwerk en geld om hun ambities te realiseren.

Scouting Ben Labre doet mee met Rabo ClubSupport. Wij willen graag ons gebouw verduurzamen en daarbij kunnen we alle hulp gebruiken! Iedereen die lid is van de Rabobank kan stemmen t/m 26 september!

Nieuwe seizoen feestelijk geopend!

Vandaag is het nieuwe scoutingseizoen feestelijk geopend! Een bijzonder moment, want dit seizoen heeft Ben Labre er een nieuwe speltak bij, de Roverscouts, voor 18-22 jarigen. Traditioneel beginnen we het nieuwe seizoen met de groepsopening, waarbij alle speltakken aanwezig zijn. Er wordt eerst een spel in het park gedaan en daarna volgt het overvliegen. Dit is een spel waarbij de oudste leden per speltak de overstap maken naar hun nieuwe speltak. We wensen alle speltakken dit seizoen weer veel scoutingplezier!

Verkenners Ben Labre op World Scout Jamboree in Zuid-Korea

Julian en Polle, scouts van scoutingvereniging Ben Labre uit de Bilt, waren deze zomer drie weken in Zuid-Korea om deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld. Zo’n 45.000 scouts uit 150 verschillende landen kwamen samen voor een onvergetelijke ervaring. 

Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en maken ze kennis met elkaars cultuur, gewoontes en gebruiken. De Nederlandse afvaardiging bestond uit 1260 jeugddeelnemers en 700 vrijwilligers ingedeeld in 35 troepen. Elke troep heeft een eigen naam en logo en bestaat uit 36 scouts en 4 begeleidende stafleden. Julian en Polle zaten in troep Oranjetipjes. Samen met hun troep hebben ze heel veel van Zuid-Korea gezien en scouts van over de hele wereld leren kennen. Heel leuk vonden ze het om met scouts vanuit bijvoorbeeld Vietnam, Hong Kong, Maleisië, Australië en Portugal te praten en scoutinginsignes te ruilen.

De Jamboree in Zuid-Korea liep anders dan gepland. Eerst was er een hittegolf. Julian en Polle vonden het vreselijk warm, maar super gezellig met alle andere scouts. Daarna naderde een tyfoon, waardoor de Zuid-Koreaanse overheid besloot de Jamboree te verplaatsen naar Seoul. De Oranjetipjes werden ondergebracht in het gebouw van een opleiding tot brandweer. Polle: ‘De brandweer verwelkomde ons heel hartelijk en ze hebben allerlei activiteiten voor ons georganiseerd, zoals abseilen en EHBO. Dat was heel gaaf.’ Door de weersomstandigheden verliep de Jamboree totaal anders dan verwacht, maar de jongens hebben het enorm naar hun zin gehad.

Welpen & Verkenners op zomerkamp in Ommen

De Welpen & Verkenners zijn de hele week op zomerkamp in Ommen. De Welpen beleven hun avontuur in de middeleeuwen, met als thema ‘De ridders van de vierkante tafel’. De week staat vol met sport & spel en een tof uitje! De Verkenners gaan op reis naar het oude Egypte! De hele week zijn ze druk bezig met de vloek van de farao! Uiteraard koken de Verkenners elke avond in hun eigen gepionierde keuken en staat er nog een leuk uitje op het programma.

Rowans op kano avontuur in Zweden!

De Rowans (15 t/m 17 jaar) zijn op kano avontuur in Zweden! Het hele jaar hebben de Rowans diverse klussen gedaan om te sparen voor hun trektocht. Er wordt 1,5 week gekanood door de prachtige Zweedse natuur. Al het materiaal gaat in de backpacks mee en er wordt elke nacht op een andere prachtplek gekampeerd. De laatste paar dagen wordt Göteborg verkent.

Contributie betalen met U-pas

Scouting Ben Labre is er voor iedereen. Daarom kan bij onze groep de contributie ook betaald worden via de U-pas. Dit is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Bilthoven, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Benieuwd of je in aanmerking komt voor een U-pas? Vul je gegevens in op de aanvraagpagina van U-pas.

Verkenners 3e op de Regionale Scouting Wedstrijd!

Afgelopen weekend hebben de verkenners van Scoutinggroep Ben Labre mee gedaan met de regionale scoutingwedstrijden (RSW).

Scouts uit regio Utrechtse Heuvelrug deden allerlei activiteiten, zoals tenten opzetten, pionieren en werken met route-technieken, welke met punten werden beoordeeld door een jury. De Verkenners van Ben Labre hebben een prachtige 3e plek behaald! Deelnemer Jaimy vertelt ‘Wij hebben gestreden voor een hoge plek op de RSW en dat is bijzonder goed gelukt. Wij waren vorig jaar één-na-laatste en de jaren ervoor ook laag geëindigd. Daarom zijn we ook heel trots op elkaar dat we 3e zijn geworden. Door de 3e plek mogen we ook naar de Landelijke Scouting Wedstrijden, echt super tof!’. Lijkt het je ook leuk om dit soort avonturen te beleven? Kom dan een keer mee doen. Voor meer info c.q. aanmelden: info@benlabre.nl

Verkenners en Rowans bij dodenherdenking

Zoals elk jaar waren de Verkenners en Rowans ook dit jaar uitgenodigd om deel uit te maken van de dodenherdenking bij het gemeentehuis in Bilthoven. Er werd eerst een erehaag gevormd tijdens de stille tocht en na de twee minuten stilte werd geluisterd naar de indrukwekkende speeches die gegeven werden. Tot slot werd het defilé geopend door scouting. Een leerzame ervaring voor onze scouts.

Eerste Veteranencafe

Vandaag vond het eerste Veteranencafe van Ben Labre plaats.

Wat was het mooi, fijn en gezellig om elkaar weer te zien en te spreken tijdens deze reünie. We vonden het mooi en gezellig om te horen dat veel van onze Ben Labre ervaringen van toen-geleden en iets dichterbij veel gelijkwaardige/gezamenlijke herinneringen met zich mee dragen, dat is fijn. Zo blijven we Ben Labre.

En natuurlijk blijft de wens om nog meer Veteranen te zien en te spreken. We zijn nog lang niet uitgesproken. Tijdens deze middag hoorden we onder verschillende van jullie, de wens, om in de komende tijd een volgend “Veteranencafé” te willen organiseren. Dat vinden we echt top. En, kennen jullie nog oud “Veteranen”? Laat hen weten dat zij een volgend keer van harte welkom zijn. Als je je hiervoor wilt opgeven stuur je een e-mail naar dit adres: veteranencafe@benlabre.nl en we helpen je op weg.

Vossenjacht Scoutinggroep Ben Labre

Ook vreemde snuiters zien lopen op De Hessenweg afgelopen zaterdag? Zo vlak voor het einde van het seizoen had scoutinggroep Ben Labre nog een vossenjacht voor de hele groep in petto.

In gemende groepjes gingen de leden op zoek naar vreemd verklede figuren; de vossen. Dat viel nog niet altijd mee, want was het nou een echte bouwvakker of toch een vos? Bij de vossen die ontmaskerd werden, moest een opdracht uitgevoerd worden waarna de stempelkaart werd afgetekend.

Scoutinggroep Ben Labre organiseert elke week voor jongens en meisjes van 5 tot 18 jaar allerlei leuke activiteiten. Lekker actief, waarbij vriendschap voorop staat. Bij Ben Labre vinden ze het belangrijk dat iedereen mee kan doen en zichzelf kan zijn. Er is veel aandacht voor samenwerken, of dat nou is bij een smokkelspel, een hike, het opzetten van tenten, of het zelf organiseren van een trektocht. Hierbij ontstaan vriendschappen voor het leven.

Doe ook mee
Scouting moet je beleven, daarom kun je in de maand september tijdens een opkomst kennis komen maken. Jongens en meiden kunnen van 9.30 uur tot 11.30 uur gezellig mee doen met de bevers (5-7 jaar) of met de welpen (7-11 jaar). De verkenners (11-15 jaar) hebben hun opkomst van 11.30 uur tot 13.30 uur. Rowans, jongeren van 15-18 jaar komen op vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur bij elkaar.

Voor meer informatie over scoutinggroep Ben Labre, lid of vrijwilliger worden, kunt u een kijkje nemen op de website www.benlabre.nl of contact op nemen via info@benlabre.nl

Rommelmarkt bij Ben Labre

Scoutinggroep Ben Labre in De Bilt houdt weer een grote rommelmarkt op zaterdag 2 april tussen 10.00 en 14.00 uur achter de Michaëlkerk aan de Kerklaan in De Bilt. Tijdens de rommelmarkt worden onder andere boeken, speelgoed, kleine meubels, kleding en curiosa verkocht door onze vrijwilligers ten bate van de scoutinggroep.

‘Scoutinggroep Ben Labre is een lokale organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om een goed en gevarieerd programma aan de jeugd te kunnen aanbieden’, vertelt marktcoördinator de Jong. ‘Wij vinden dat scouting een maatschappelijke taak binnen De Bilt heeft en willen daarom voor iedereen toegankelijk zijn. Vandaar dat wij er elk jaar weer hard aan trekken om de rommelmarkt tot een succes te maken. Het is niet alleen leuk voor het dorp, het is ook goed dat veel spullen een tweede kans krijgen. Daarnaast is het een belangrijke inkomstenbron voor Ben Labre’. Voor actuele informatie: www.benlabre.nl.

Op pad met scouting voor het goede doel

Tijd voor de Scouting betekent tijd voor buiten zijn en spelen! Zo ook bij Scoutinggroep Ben Labre uit de Bilt / Bilthoven. Al sinds 1931 is het in het clubgebouw ieder weekend lekker (gezellig) druk. Scouts van vijf jaar oud, maar ook volwassenen die lid zijn gebleven van Scoutinggroep Ben Labre. De Scouting is een prachtige plaats om elkaar te ontmoeten, samen te spelen en te ontdekken. Bij Ben Labre doen ze allerlei activiteiten bij het eigen terrein, maar ook in de buurt. Zoals het lopen van de jaarlijkse Jantje Beton Collecte.

Lekker naar buiten met scouting

Buiten zijn is zo goed voor je gezondheid, niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Daar is zijn Scoutinggroepen helemaal op ingesteld, want het grootste deel van de activiteiten vindt buiten plaats. Rondom het clubgebouw of in de buurt. Tinus van Osch, al jarenlang lid van Scouting en begeleider bij Ben Labre, vertelt: “Wij doen heel veel spellen buiten. Van vuurtje leren maken tot postenspel en verstoppertje. We openen en sluiten de dag ook altijd buiten, als het weer dit toe laat. Ik merk dat als we de kinderen ophalen om de dag af te sluiten dat ze het echt naar hun zin hebben gehad en daarna weer barsten van de energie.”

Diverse scoutingactiviteiten

Naast de standaard activiteiten van de Scouting, zijn er ook veel andere activiteiten die worden gedaan. Zoals op kamp gaan, waar je echt je scoutingskills kunt testen, maar ook meelopen met de Jantje Beton Collecte!

Tinus: “Ik kan mij eigenlijk niet anders herinneren dan dat we altijd meedoen met de collecte met onze groep.” Tinus geeft aan dat Ben Labre meeloopt met de collecte omdat het belangrijk is voor alle spelende kinderen in Nederland, maar ook een belangrijk onderdeel is van inkomsten voor de Scouting. “Met deze inkomsten kunnen wij namelijk ook weer allemaal leuke dingen organiseren binnen de groep,” vertelt Tinus. Daarnaast geeft hij aan dat er een goede aansluiting van Jantje Beton is binnen de Scouting. Jantje Beton focust zich op ‘Stop nooit met spelen’ en daar doet Scoutinggroep Ben Labre ook echt alles aan om kinderen lekker buiten te laten spelen.

Voordat de kinderen langs de deuren gaan hebben ze het er altijd over als groep, want waarom lopen ze eigenlijk mee met de collecte? Tinus: “Mijn groep geeft dan aan dat het goed is om iets te doen voor een ander, dat is in dit geval Jantje Beton, maar dat we natuurlijk ook onze eigen groep helpen. Dit is wel een goede motivator!”.

Scoutinggroep Ben Labre 90 jaar!

Afgelopen zaterdag heeft scoutinggroep Ben Labre in De Bilt het nieuwe seizoen geopend. Speciaal voor de 90e verjaardag van de oudste scoutinggroep uit gemeente De Bilt kwam oprichter Ben Labre zelf weer eens kijken wat er zoal op zaterdag bij scouting gebeurd.

Met een postenspel in het van Boetzelaerpark ging Ben Labre samen met alle leden van de groep op bezoek bij elke speltak. Zo werd er ren-je-rot gespeeld, balspelletjes gedaan, een smokkelspel gespeeld en kon je ervaren hoe het is om te backpacken.

Scoutinggroep Ben Labre organiseert elke week voor jongens en meisjes van 5 tot 18 jaar allerlei leuke activiteiten. Lekker actief, waarbij vriendschap voorop staat. Er is veel aandacht voor samenwerken, of dat nou is bij een smokkelspel, een hike, het opzetten van tenten, of het zelf organiseren van een trektocht. Hierbij ontstaan vriendschappen voor het leven.

Meedoen
Scouting moet je beleven, daarom kun je in de maand september tijdens een opkomst kennis komen maken. Jongens en meiden kunnen van 9.30 uur tot 11.30 uur gezellig mee doen met de Bevers (5-7 jaar) of met de Welpen (7-11 jaar). De Verkenners (11-15 jaar) hebben hun opkomst van 11.30 uur tot 13.30 uur. Rowans, jongeren van 15-18 jaar, komen op vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur bij elkaar. Voor meer informatie www.benlabre.nl of neem contact op via info@benlabre.nl

85-jarig jubileum Ben Labre

Feest bij de oudste scoutinggroep uit gemeente De Bilt!

Begin 1931 werd door pastoor Schaepman, van de Sint Michaëlparochie de Ben Labre groep opgericht, een verkennersgroep voor katholieke jongens. Een jaar daarna begon ene juffrouw van de Velden als Akela een welpenhorde. Vanaf augustus 1984 staan alle speltakken open voor zowel jongens als meisjes. Dit jaar bestaat scouting Ben Labre dus 85 jaar. Burgemeester Sjoerd Potters bracht afgelopen zaterdag tijdens de receptie t.g.v. het 85-jarig bestaan namens de gemeente De Bilt de gelukwensen over.