Verkenners Ben Labre op World Scout Jamboree in Zuid-Korea

Julian en Polle, scouts van scoutingvereniging Ben Labre uit de Bilt, waren deze zomer drie weken in Zuid-Korea om deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld. Zo’n 45.000 scouts uit 150 verschillende landen kwamen samen voor een onvergetelijke ervaring. 

Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en maken ze kennis met elkaars cultuur, gewoontes en gebruiken. De Nederlandse afvaardiging bestond uit 1260 jeugddeelnemers en 700 vrijwilligers ingedeeld in 35 troepen. Elke troep heeft een eigen naam en logo en bestaat uit 36 scouts en 4 begeleidende stafleden. Julian en Polle zaten in troep Oranjetipjes. Samen met hun troep hebben ze heel veel van Zuid-Korea gezien en scouts van over de hele wereld leren kennen. Heel leuk vonden ze het om met scouts vanuit bijvoorbeeld Vietnam, Hong Kong, Maleisië, Australië en Portugal te praten en scoutinginsignes te ruilen.

De Jamboree in Zuid-Korea liep anders dan gepland. Eerst was er een hittegolf. Julian en Polle vonden het vreselijk warm, maar super gezellig met alle andere scouts. Daarna naderde een tyfoon, waardoor de Zuid-Koreaanse overheid besloot de Jamboree te verplaatsen naar Seoul. De Oranjetipjes werden ondergebracht in het gebouw van een opleiding tot brandweer. Polle: ‘De brandweer verwelkomde ons heel hartelijk en ze hebben allerlei activiteiten voor ons georganiseerd, zoals abseilen en EHBO. Dat was heel gaaf.’ Door de weersomstandigheden verliep de Jamboree totaal anders dan verwacht, maar de jongens hebben het enorm naar hun zin gehad.

Geplaatst in Verkenners en getagd met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .