Op pad met scouting voor het goede doel

Tijd voor de Scouting betekent tijd voor buiten zijn en spelen! Zo ook bij Scoutinggroep Ben Labre uit de Bilt / Bilthoven. Al sinds 1931 is het in het clubgebouw ieder weekend lekker (gezellig) druk. Scouts van vijf jaar oud, maar ook volwassenen die lid zijn gebleven van Scoutinggroep Ben Labre. De Scouting is een prachtige plaats om elkaar te ontmoeten, samen te spelen en te ontdekken. Bij Ben Labre doen ze allerlei activiteiten bij het eigen terrein, maar ook in de buurt. Zoals het lopen van de jaarlijkse Jantje Beton Collecte.

Lekker naar buiten met scouting

Buiten zijn is zo goed voor je gezondheid, niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Daar is zijn Scoutinggroepen helemaal op ingesteld, want het grootste deel van de activiteiten vindt buiten plaats. Rondom het clubgebouw of in de buurt. Tinus van Osch, al jarenlang lid van Scouting en begeleider bij Ben Labre, vertelt: “Wij doen heel veel spellen buiten. Van vuurtje leren maken tot postenspel en verstoppertje. We openen en sluiten de dag ook altijd buiten, als het weer dit toe laat. Ik merk dat als we de kinderen ophalen om de dag af te sluiten dat ze het echt naar hun zin hebben gehad en daarna weer barsten van de energie.”

Diverse scoutingactiviteiten

Naast de standaard activiteiten van de Scouting, zijn er ook veel andere activiteiten die worden gedaan. Zoals op kamp gaan, waar je echt je scoutingskills kunt testen, maar ook meelopen met de Jantje Beton Collecte!

Tinus: “Ik kan mij eigenlijk niet anders herinneren dan dat we altijd meedoen met de collecte met onze groep.” Tinus geeft aan dat Ben Labre meeloopt met de collecte omdat het belangrijk is voor alle spelende kinderen in Nederland, maar ook een belangrijk onderdeel is van inkomsten voor de Scouting. “Met deze inkomsten kunnen wij namelijk ook weer allemaal leuke dingen organiseren binnen de groep,” vertelt Tinus. Daarnaast geeft hij aan dat er een goede aansluiting van Jantje Beton is binnen de Scouting. Jantje Beton focust zich op ‘Stop nooit met spelen’ en daar doet Scoutinggroep Ben Labre ook echt alles aan om kinderen lekker buiten te laten spelen.

Voordat de kinderen langs de deuren gaan hebben ze het er altijd over als groep, want waarom lopen ze eigenlijk mee met de collecte? Tinus: “Mijn groep geeft dan aan dat het goed is om iets te doen voor een ander, dat is in dit geval Jantje Beton, maar dat we natuurlijk ook onze eigen groep helpen. Dit is wel een goede motivator!”.

Geplaatst in Vereniging en getagd met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *